Uskoro sanacija staza i mostića na krupskim slapovima

Srna
Uskoro sanacija staza i mostića na krupskim slapovima

Banjaluka - U okolini slapova na Krupi na Vrbasu, jednom od najpopularnijih banjalučkih turističkih sadržaja, uskoro bi trebalo da počne uređenje pješačkih staza i drugih sadržaja, a vrijednost radova je oko 35.000 KM, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Najveći zahvat odnosi se na uređenje pješačke staze uz slapove, u dužini od oko 2,5 kilometra.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je Srni da će radovi, između ostalog, podrazumijevati posipanje staze, čišćenje korita rijeke Krupe, krčenje rastinja i šiblja, te košenje trave i korova, kako bi pješačka staza bila prohodna u svom punom profilu.

On je rekao da će, istovremeno, na ljetnjikovcu koji se nalazi na prostoru za roštiljanje uz slapove Krupe, biti urađen novi krovni pokrivač, kao i pripadajuća potkonstrukcija.

Bilčar je pojasnio da će biti sanirane sve klupe koje se nalaze kod slapova Krupe i na pješačkoj stazi, te da je planirana i nabavka novih klupa.

On kaže da je, prema projektu, predviđena i sanacija pet, dotrajalih mostića na samim slapovima, te obavljanje još nekih, manje zahtjevnih radova koji su neophodni kako bi slapovi ponovo zasijali punim sjajem.

“Radovi bi trebalo da budu okončani za mjesec i po dana”, zaključio je Bilčar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana