Srpčani ujedinjeni u humanoj misiji pomoći za oboljelu Natašu Davidović

Dejan Jovičić
Srpčani ujedinjeni u humanoj misiji pomoći za oboljelu Natašu Davidović

Srbac - Brojni humanisti uključili su se u akciju prikupljanja novca za liječenje tridesetdvogodišnje Nataše Davidović iz Srpca, majke troje djece koja već nekoliko mjeseci boluje od malignog oboljenja.

Srpčani su i ovaj put pokazali da su ljudi velikog srca i ujedinili se u misiji pomoći mladoj sugrađanki. Samo prethodnih nekoliko dana prikupljeno je oko 6.500 KM, a mladi socijaldemokrati organizovali su sedmodnevnu akciju poslije koje su na Natašin račun uplatili oko 2.700 maraka.

Takođe, na nedavno održanom druženju mještana Srđevića za njeno liječenje prikupljeno je 1.600 KM, a na manifestaciji “Bik pivo fest” mještani Kladara i Razboja sakupili su oko 1.000 KM. Akciju su podržale i srbačke “delije” koje su na osnivačkoj skupštini Udruženja navijača Crvene zvezde u Srpcu sakupile 450 KM.

Novčane nagrade od 150 KM u korist Nataše odrekla se i pobjednička ekipa turnira u odbojci koji je proteklog vikenda održan u selu Nožičko, a sličan gest učinili su drugi razredi gimnazije iz Srpca koji su još u martu ove godine organizovali humanitarni turnir na kojem je prikupljeno 2.277 KM za njeno liječenje.

Akciju su podržali i članovi Ansambla narodnih igara “Lijevče” iz Razboja koji večeras na gradskom trgu u Srpcu priređuju “Filmsko veče za Natašu”.

- Organizovaćemo dvije filmske projekcije na kojima ćemo prikazati jednu akcionu komediju i miks popularnih crtaća, a svako ko bude u prolazu moći će da navrati i donira pomoć u kutiju koja će biti postavljena za tu namjenu - rekao je sekretar društva Jovica Ećimović.

On dodaje da su članovi folklornog društva do sada između sebe sakupili više od 100 KM.

  • Poslije bioskopa na otvorenom do kraja mjeseca organizovaćemo još najmanje dvije humanitarne akcije na kojima ćemo takođe prikupljati pomoć za Natašu - rekao je Ećimović. U akciju su se uključili i članovi organizacionog odbora nedavno održane manifestacije “Srbačko ljeto”, a pomoć za Natašu prikupljali su i Mladi socijaldemokrati iz Srpca.

Imunoterapije

Nataša Davidović je nedavno krenula na imunoterapije za koje joj je svakog mjeseca potrebno oko 11.000 KM. Novac za prvu mjesečnu terapiju joj je već obezbijeđen uz pomoć humanih ljudi, a prijeko joj je potrebna pomoć za naredne terapije. Broj žiro računa koji je otvoren na njeno ime u NLB banci, a na koji se može uplatiti novac je: 5620108111773124.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana