Radi Zoriću hitno potrebna naša pomoć!

RTRS
Radi Zoriću hitno potrebna naša pomoć!

Tridesetdvogodišnjem Radi Zoriću iz Bijeljine, oboljelom od akutne mijeloidne leukemije potrebna je naša pomoć.

Transplantacija koštane srži na klinici u Beču jedina mu je nada za ozdravljenje. Nađen je donor - njegov tri godine stariji brat Miodrag, čije su matične ćelije identične, ali za liječenje i operaciju potrebno je 800.000 KM. Pomozimo mu da dobije životnu bitku.

Tek je zagazio u četvrtu deceniju, a bori se za život. Od januara ove godine Rade se uhvatio u koštac sa malignom bolešću koštane srži. Liječenje, započeto u Banjaluci, nastavljeno je u Beogradu. Dvoipomjesečna terapija “spasa”, nažalost, nije dala rezultate. Tijelo je odbilo terapiju, pa je bilo nemoguće nastaviti liječenje i vraćen je kući. Tri mjeseca njegov brat Miodrag pokušavao je da nađe rješenje. Nada se pojavila u klinici u Beču, ali prepreka je 400 000 evra.

- Mnogo ljudi nam je pomoglo, ali sve je to nedovoljno za njegovo liječenje. Nažalost, cifra je ogromna i ni nadljudskim naporima ne možemo je skupiti - priča Miodrag.

Od prikupljene pomoći izmireni su troškovi Radinog boravka u klinici u Beču, gdje jedan dan košta 1.200 evra. Nastavio je kućno liječenje kod prijatelja u Austriji. Njegov stariji brat Miodrag, koji će biti donor, traži rješenje da mu obezbijedi austrijsko zdravstveno osiguranje ili novac da bi se Rade vratio u bolnicu. Svaki dan je dragocjen.

- Meni su davali deset odsto šansi da budem njegov donor, pa evo, ipak, to jesam. Procenti, iako su mali, znače da nada postoji. Nikada nećemo odustati, ja kao brat nikada neću odustati - kaže Miodrag.

A postoje i humani ljudi, bez čije pomoći Rade ne može da pobijedi opaku bolest. Nakon borbe za prikupljanje sredstava, slijedi bitka za život. Pomozimo mu da iskoristi šansu i obavi transplantaciju koštane srži, jer mu je to jedina nada.

Računi za pomoć:

Račun za BiH: 562-003-81477930-59
NLB Banka a.d. Banjaluka
Rade Zorić, Komitska 2, 76300 Bijeljina
Devizni račun: SWIFT BIC: RAZBBA22
IBAN: BA395620038147793544
NLB Banka a.d. Banjaluka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana