Posao dobija 78 Fočaka

R. Đ.
Posao dobija 78 Fočaka

Foča - Putem različitih projekata Zavoda za zapošljavanje RS, vrijednih više od 300.000 maraka, 78 lica sa područja Foče u narednoj godini zasnovaće radni odnos u privatnom i javnom sektoru.

Među novozaposlenima najviše će biti demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida, djece palih boraca i mladih, a nisu zapostavljene ni socijalne kategorije.

Na osnovu projekta zapošljavanja i samozapošljavanja “Zajedno do posla” posao će dobiti 43 lica.

- Od toga se najveći broj odnosi na demobilisane borce VRS prve kategorije, njih 23. Imali smo određen broj pravnih lica koja su iskazala zahtjeve za zapošljavanje, a najviše zahtjeva odobreno je preduzeću “Đomiks” d.o.o. Foča - rekao je rukovodilac Biroa za zapošljavanje u Foči Miloš Milić.

Pozitivno je riješeno i 18 zahtjeva pravnih lica koja će ukupno zaposliti 26 pripravnika sa visokom stručnom spremom koja su se nalazila na evidenciji biroa u Foči.

Među preduzećima koja će otvoriti vrata za visokoobrazovane mlade ljude i omogućiti im pripravnički staž ističe se fočansko preduzeće “Tehnogradnja”.

- Sva četiri pripravnika koja primamo nisu profili koji su potrebni ovom preduzeću, ali znajući šta mladoj osobi znači prvi posao, opredijelili smo se da primimo diplomiranog pravnika, istoričara, profesora fizičkog vaspitanja i psihologa koji će obavljati poslove u drugim ustanovama, a mi ćemo snositi sve troškove - rekao je direktor preduzeća “Tehnogradnja” Savo Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana