Počeo mjesec korektivne gimnastike u Mrkonjić Gradu

Svjetlana Đuričić
Počeo mjesec korektivne gimnastike u Mrkonjić Gradu

Mrkonjić Grad - Program pod nazivom “Mjesec korektivne gimnastike”, koji je za učenike od prvog do petog razreda organizovan u Kulturno-sportskom centru “Petar Kočić” u Mrkonjić Gradu, okupio je već tokom prvog vikenda oko 40 mališana.

Program je počeo 9. novembra predavanjem Branislava Mihajlovića na temu “Gojaznost je opasnost za mene”. Organizator manifestacije Boro Boškić rekao je “Glasu Srpske” da je riječ o pilot-projektu, koji će trajati do 2. decembra. Program se sastoji od časova korektivne gimnastike u sportskoj dvorani na kojima sa djecom rade fizijatar Tatjana Boškić iz Zavoda “Dr Miroslav Zotović”, te fizioterapeut iz Banjaluke Mladen Mučenović.

- Tokom vikenda smo već imali preglede fizijatra i vježbe sa fizioterapeutom - kazao je Boškić, koji je i direktor Kulturno-sportskog centra “Petar Kočić”.

Časovi korektivne gimnastike biće održani i naredna tri vikenda.

- Do sada je kroz projekat prošlo oko 40 učesnika, a programom su izuzetno zadovoljni i mališani i roditelji - rekao je Boškić.

Dodao je da je cilj projekta da se osnovcima ukaže na pravilan način ishrane i pravilno odrastanje. Ciljna grupa su upravo djeca pretpubertetskog uzrasta kod koje se mogu uočiti određeni nedostaci, koje je lakše otkloniti prije nego što pubertet nastupi.

- Uspjeli smo približiti preglede fizijatra i fizioterapeuta djeci u Mrkonjić Gradu, što im mnogo znači jer dobijaju potrebne savjete. Cilj nam je da djeci ukažemo na to da je sport u njihovom uzrastu ključan za zdravo odrastanje, te da podignemo nivo sportske aktivnosti i da ih pokušamo odvojiti od računara i pametnih telefona - istakao je Boškić.

Interesovanje

Boro Boškić je posebno zahvalan opštini Mrkonjić Grad jer je prepoznala značaj projekta “Mjesec korektivne gimnastike”.

- Nadam se da će, po završetku, projekat pokazati opravdanost, te da ćemo ga uvrstiti u kalendar redovnih aktivnosti tokom godine. To zavisi od interesovanja roditelja i djece - rekao je Boškić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana