Moguće povećanje problema u vezi sa migrantima na području Noviog Grada

Srna
Moguće povećanje problema u vezi sa migrantima na području Noviog Grada

Novi Grad - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je Srni da je, nakon odluke nadležnih u Unsko-sanskom kantonu da se spriječi ulazak migranata na njihovo područje, evidentan veći broj ovih lica na području novogradske opštine i da će sutra o lokalnoj bezbjednosnoj situaciji raspravljati opštinski Forum za bezbjednost.

“Do sada nije bilo ekscesa, ali je evidentno da se povećava broj lica koja žele da se domognu neke od zemalja EU. S druge strane, jasno je da im je ulazak u Hrvatsku onemogućen, a ukoliko i uspiju da ilegalno pređu granicu, uglavnom ih vraćaju na teritoriju BiH”, kaže Drljača.


Drljača smatra da će migrantska kriza iz dana u dan biti sve veći problem s obzirom da predstoji zima, što će otežati boravak migranata na ovim prostorima, naglasivši da u opštini Novi Grad ne postoje uslovi za njihov smještaj.

On kaže da razumije očaj migranata koji imaju za cilj neku od evropskih zemalja, a zaustavljeni su na tom putu.

“Bez obzira na to što svi migranti koji su registrovani imaju slobodu kretanja, u Unsko-sanskom kantonu sprovode mjeru zabrane ulaska. Razumljiva je njihova odluka da se zaštite nakon što su vidjeli da nadležne institucije BiH nisu preduzele ništa konkretno u rješavanju ovog problema”, rekao je Drljača.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana