Ljubav prema biljkama donijela nagrade Fočacima

R. Đ.
Ljubav prema biljkama donijela nagrade Fočacima

Foča - Dvorište Slađane Čečar, koja živi u naselju Dragočava, i ove godine proglašeno je za najuređenije u Foči, dok je dvorište OŠ “Sveti Sava” odnijelo prvu nagradu za najuređenije u kategoriji privrednih subjekata i javnih ustanova.

Za najljepši prostor stambene zgrade priznanje je ponovo u rukama stanara zgrade u Svetosavskoj ulici, a Dragana Vuković, po ocjeni komisije, ima najljepši balkon na području opštine.

Lijeska, smokva, kivi, hibiskus i brojne druge vrste drveća, voća i biljaka nekarakterističnih za ovo podneblje našle su se u besprijekorno uređenom dvorištu domaćinstva Čečar. Sve je to praćeno ukrasnim biljem, ružama, sezonskim cvijećem i drvenim ukrasima koji stvaraju predivan ambijent.

- Snaha Slađana uz moju i pomoć mog sina uređuje, osmišlja, bira ukrase. Svaki dan se radi pomalo i nešto se i ostvari, a iz dana u dan nešto dodajemo - kaže Miladin Čečar.

Prepoznat je i svakodnevan trud đaka i nastavnika iz OŠ “Sveti Sava” kojima ne manjka kreativnosti i inovacija u uređivanju školskog dvorišta.

Za sopstvenu angažovanost, maštovitost i kreativnost najvredniji Fočaci i ove godine novčano su nagrađeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana