Biće izgrađeno još pet kružnih tokova

Agencije
Biće izgrađeno još pet kružnih tokova
Biće izgrađeno još pet kružnih tokova

Banjaluka - U nastojanju da budu smanjene gužve u saobraćaju izgrađeno je sedam kružnih raskrsnica, a planirano je da bude izgrađeno još pet. Izjavio je to gradonačelnik Igor Radojičić i napomenuo će do kraja njegovog mandata početi izgradnja mostova preko Vrbasa u Docu i Srpskim toplicama.

- Plan je i da bude završen najveći dio velikog vodovodnog sistema “Crno vrelo”, vodovod za Česmu, koji treba da obezbijedi snabdijevanje vodom za 20.000 potrošača sa rubnih područja - kazao je Radojičić.

Još je istakao da su ukupno rekonstruisane i modernizovane 33 saobraćajnice i izgrađeno više od 27 kilometara nove vodovodne mreže. Najavio je rekonstrukciju toplovodne mreže, kao sljedeći korak na poboljšanju kvalitete gradskog grijanja.

- U protekle dvije i po godine obnovljeno je 19 škola na području grada, a pri kraju je dogradnja Osnovne škole “Branko Radičević” na Starčevici, čime će biti riješen višedecenijski problem nedostatka prostora u jednoj od najvećih škola u Republici Srpskoj - rekao je Radojičić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana