Novi način rada semafora na Zapadnom tranzitu

Agencije
Novi način rada semafora na Zapadnom tranzitu

Banjaluka - Nakon što je korigovan rad semaforskog uređaja kod Gimnazije, juče je korigovan rad i semafora na prve dvije raskrsnice na ulazu u grad, gledano iz smjera Prijedorske petlje, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Novi način rada semafora na navedenim raskrsnicama (skretanje za Rakovačke bare i Šargovac), podrazumjeva da više nema posebnih faza isključivo za lijeva skretanja već semafor funkcioniše sa tzv „smaknutim fazama”. Zeleno svjetlo iz jednog smjera na glavnom pravcu (za sve manevre: lijevo, pravo, desno) počinje desetak sekundi ranije u odnosu na suprotni smjer, a iz suprotnog smjera će trajati isto toliko duže.

“Različiti su načini rada semafora u jutarnjem i popodnevnom vršnom periodu. Ovakav način rada je rezultat provedene analize u vidu brojanja saobraćaja i utvrđivanja saobraćajnog opterećenja i strukture saobraćajnog toka na navedenim lokacijama. Naredni period će biti i testna faza novog načina rada, te će se pratiti stanje na terenu i po potrebi izvršiti dodatne korekcije”, kažu u nadležnom odjeljenju.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve je najavljeno da će, tokom septembra, biti urađena korekcija na ukrštanju Zapadnog tranzita sa Ulicom Trive Amelice i ukrštanju sa Ulicom Ranka Šipke, te će završetkom ovih aktivnosti biti korigovan rad semaforskih uređaja na cjelokupnom Zapadnom tranzitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana