Mještani Stričića bez vode više od dva i po mjeseca

RTRS
Mještani Stričića bez vode više od dva i po mjeseca

Banjaluka - Više od dva i po mjeseca mještanima Regodića i Azarića na platou Manjače ne isporučuje se voda. Jedan od problema jeste i prestanak rada pumpe u bazenu Banjica usljed udara groma. Iz Vodovoda Banjaluka poručuju da bi kvarovi trebalo da budu otklonjeni u roku od mjesec dana.

Mještani mjesne zajednice Stričići, mjesecima muku muče sa suvim česmama. Otežan im je svakodnevni život.

Riječ je o 30 domaćinstava, među kojima je i domaćinstvo porodice Azarić, koja se bavi uzgojem krava, te dnevno proizvode 100 litara mlijeka.

Ljubiša Azarić ističe da se nedostatkom vode umanjuje mlijeko, a vodu za krave nabavlja preko svoje cisterne, dok se Radmila Azarić žali da joj problem sa nedostatkom vode otežava i obavljanje kućnih poslova.

Neki od mještana problem u vodosnabdijevanju svojih domaćinstava vide u tome što su, kako kažu, cijevi za vodu pomjerane.

Petar Regodić kaže da je jedino rješenje koje traže od Gradske uprave i Vodovoda to da se cijev spusti u nivou cijevi za Stričiće.

Iz Savjeta mjesne zajednice Stričići napominju da već 10 do 15 dana vodu nema ni još 100 domaćinstava, koja se takođe snabdijevaju sa sistema "Banjica".

"Tačno je da postoji problem sa vodom, tačno je da su pogorjele pumpe i trafoi. Ja sam kao predsjednik Savjeta MZ upoznao, i telefonski i pismenim putem, i gradske vlasti i Vodovod", istakao je predsjednik Savjeta MZ Stričići Rade Božić.

O problemu koji muči ove mještane razgovarali smo sa upravom Vodovoda Banjaluka.

Direktor Vodovoda Zoran Popović poručuje da je u toku javna nabavka za pumpu i motor.

Napominje da su finansijska sredstva za ovaj problem obezbijeđena, te da očekuje da će radovi biti završeni u roku od mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana