Krupa na Vrbasu: Ulažu 90.000 maraka za pokrivanje tribine

Sanja Amidžić
Krupa na Vrbasu: Ulažu 90.000 maraka za pokrivanje tribine

Banjaluka - Izgradnja fudbalskog stadiona u mjesnoj zajednici Krupa na Vrbasu, koja traje nekoliko godina, ušla je u završnu fazu, a uskoro će u pokrivanje tribine i opremanje prostorija biti uloženo 90.000 maraka.

Ovo je potvrdio predsjednik Fudbalskog kluba Krupa Dragomir Ilić, dodajući da se trenutno radi na spoljnom uređenju tribina i postavljanju reklamnog materijala.

- U roku od 30 dana očekujemo da pokrijemo centralni dio  tribine ispod koje se nalaze svlačionice, prostorije za sastanke i sve ono što je potrebno da bi ovdje mogle biti odigravane utakmice juniorske Premijer lige BiH - rekao je Ilić i dodao da je za ovu fazu grad Banjaluka izdvojio oko 90.000 maraka.

Prema važećem regulacionom planu, sa bočnog dijela tribine predviđeno je da bude izgrađena sportska ambulanta sa pratećim sadržajima.

- Biće izgrađena teretana i sala za vježbanje. One će biti namijenjene prvenstveno sportistima, ali i zainteresovanim rekreativcima koju budu imali želju i volju da se bave sportom. Pored teretane i ambulante, u planu za 2014. godinu je izrada i dva terena za tenis - kazao je Ilić.

Prema njegovim riječima, i pored toga što su u toku krizne godine, pokušaće da iznađu sredstva kako bi bilo završeno sve ono što je planirano.

- Pokušaćemo da posredstvom nekih prijatelja kluba ispunimo planove. To će biti u sklopu posljednje faze spoljnog uređenja stadiona - rekao je Ilić.

On je dodao da je od početka izgradnje stadiona do danas uloženo oko 1,1 milion maraka.  

Mještanka Krupe na Vrbasu Marija Ilić kaže da je stadion koji se gradi u Krupi pravi izbor za omladinu ovog kraja.

- U Krupi ima dosta mladih ljudi. Većina dječaka sa ovog područja trenira u lokalnom klubu, što je jako dobro za njih, a za pohvalu klubu jer je ovo, mislim, jedini klub na području grada u kome se ne plaća članarina - rekla je Ilićeva i dodala da svi roditelji nisu u mogućnosti da svojoj djeci obezbijede novac za trening.

Prema njenim riječima, stadion osim djece svakodnevno posjećuju i rekreativci.

- Na stadionu se svako veče pored mnogobrojne djece mogu vidjeti i drugi ljudi koji tu dođu na trčanje, odbojku ili dovedu djecu na igralište - kazala je Ilićeva i dodala da je upravo ona jedan od rekreativaca koji dođu na trčanje kad god imaju slobodnog vremena.

Tri decenije Krupe

Fudbalski klub Krupa osnovan je 1983. godine. U toku rata klub je prekinuo rad, koji ponovo nastavlja 1996. godine. Juna 2013. godine klub ulazi u Drugu ligu Republike Srpske, grupa zapad. Pobjednici su ovogodišnjeg Kupa grada Banjaluke i Područnog kupa Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana