Зворник: Промовисан Зборник пјесама и кратких прича

Зворник: Промовисан Зборник пјесама и кратких прича 26.09.2017 22:40 | Срна

Зворник - У зворничком Дому омладине вечерас је промовисан Зборник пјесама и кратких прича групе аутора из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, који је одштампан поводом стотог броја зворничких "АСогласа".

Главни и одговорни уредник Зборника Дејан Спасојевић рекао је на промоцији да је на конкурс који је расписан поводом јубилеја "АСогласа" стигло нешто више од 500 радова од 300 аутора, а да су у књигу уврштени радови стотину аутора.


"Ово је први зборник ове врсте у овој регији", навео је Спасојевић.

Рецензент Зборника Станислав Томић истакао је да неки од уврштених текстова немају све елементе и обиљежја кратких прича јер им недостају јасно изражени и профилисани ликови, заплет или расплет.

"Али, савремена прича вјероватно има ту могућност да у својој слободи не мора нужно да прати било коју шему, осим сопственог доживљаја стварности", нагласио је Томић.

Рецензент Раденко Смиљанић каже да, ако је неко хтио да направи нешто разнолико, онда је то постигао кроз овај зборник.

"Понекад аматерски, негдје тако професионално, родољубљиво, понешто за дјецу, доста тога за одрасле, негдје дубоко мисаоно, али често искрено и једноставно", навео је Смиљанић описујући овај зборник и додао да је "толико шаренила у једном свежњу радова импозантно и несвакидашње".

Рецензент Марија Божић сматра да у Зборнику пјесама и кратких прича читаоци имају прилику да упознају различита размишљања људи из региона.

"Много је нити које се протежу овим радовима и кроз пасусе и стихове повезују све наше земље и градове, од Зворника до Подгорице, Београда и Сплита, Ријеке и Новог Сада и многих других мјеста", каже Божићева.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица