Zvornik: Počeli Dani japanske kulture

Srna
Zvornik: Počeli Dani japanske kulture

Zvornik - Recitovanjem haiku poezije, izložbom fotografija i knjiga o Japanu, te prezentovanjem kulture, tradicije i običaja ove zemlje, u Zvorniku su danas su počeli "Dani japanske kulture" koji će trajati do 27. oktobra.

Direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke Nega Stjepanović rekla je, otvarajući izložbu, da se manifestacija "Dani japanske kulture" održava u Zvorniku drugi put i da se nada da će postati tradicionalna.


Ona je dodala da će u narednih pet dana Zvorničani moći da se upoznaju na različite načine sa kulturom Japana.

"Osim približavanja našim sugrađanima kulture, tradicije i istorije Japana, cilj manifestacije je da Japancima koji žive u Republici Srpskoj i BiH predstavimo Zvornik i sve što je specifično za grad i ovaj kraj", rekla je Stjepanovićeva.

Ona je naglasila da će na ovaj način biti ostvarena saradnja koja će donijeti napredak Zvorniku, kako u kulturnom, tako i u privrednom i društvenom smislu.

Stjepanovićeva je dodala da će učenici ugostiteljskog smjera zvorničkog Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" predstaviti tradicionalna japanska jela i Zvorničanima približiti japansku kuhinju.

U okviru manifestacije, sutra će prikazivanjem nekoliko filmova biti predstavljen dio ogromnog stvaralaštva kinematografije Japana.

Na platou ispred Narodne biblioteke 25. oktobra, biće održan sajam borilačkih vještina, dok će u četvrtak, 26. oktobra, biti održana kulinarska radionica o tome kako začiniti japanska jela.

Izložbom takmičarskih radova o kulturi, tradiciji i običajima Japana, 27. oktobra, biće zatvorena manifestacija "Dani japanske kulture".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana