Зворник: Почели Дани јапанске културе

Срна
Зворник: Почели Дани јапанске културе

Зворник - Рецитовањем хаику поезије, изложбом фотографија и књига о Јапану, те презентовањем културе, традиције и обичаја ове земље, у Зворнику су данас су почели "Дани јапанске културе" који ће трајати до 27. октобра.

Директор Народне библиотеке и музејске збирке Нега Стјепановић рекла је, отварајући изложбу, да се манифестација "Дани јапанске културе" одржава у Зворнику други пут и да се нада да ће постати традиционална.


Она је додала да ће у наредних пет дана Зворничани моћи да се упознају на различите начине са културом Јапана.

"Осим приближавања нашим суграђанима културе, традиције и историје Јапана, циљ манифестације је да Јапанцима који живе у Републици Српској и БиХ представимо Зворник и све што је специфично за град и овај крај", рекла је Стјепановићева.

Она је нагласила да ће на овај начин бити остварена сарадња која ће донијети напредак Зворнику, како у културном, тако и у привредном и друштвеном смислу.

Стјепановићева је додала да ће ученици угоститељског смјера зворничког Средњошколског центра "Петар Кочић" представити традиционална јапанска јела и Зворничанима приближити јапанску кухињу.

У оквиру манифестације, сутра ће приказивањем неколико филмова бити представљен дио огромног стваралаштва кинематографије Јапана.

На платоу испред Народне библиотеке 25. октобра, биће одржан сајам борилачких вјештина, док ће у четвртак, 26. октобра, бити одржана кулинарска радионица о томе како зачинити јапанска јела.

Изложбом такмичарских радова о култури, традицији и обичајима Јапана, 27. октобра, биће затворена манифестација "Дани јапанске културе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана