Зворник: Отворен фестивал руског филма

Срна
Зворник: Отворен фестивал руског филма

Зворник - У зворничком Дому омладине вечерас је отворен Фестивал руског филма на коме ће бити приказано пет најсавременијих филмова руске кинематографије.

Фестивал је отворио други секретар Амбасаде Руске Федерације у БиХ Антон Соколов, истичући да ће приказивање ових филмова пред зворничком публиком обогатити културно стваралаштво Руске Федерације и Републике Српске, односно БиХ.


Наводећи да ће публика моћи да погледа различито филмско стваралаштво из руске историје, Соколов је рекао да Фестивал, који се одржава уз подршку Руске Федерације, доприноси размјени културне сарадње.

Он је нагласио да ће бити настављена ова сарадња са Зворником, као и другим градовима Републике Српске и БиХ.

Директор Дома омладине Ђорђе Деурић рекао је да ће се радити на томе да ова сарадња не буде само један пут на годишњем нивоу, него ће се покушати да се свака два-три мјесеца одржи мини ревија филмова како са са руском Амбасадом, тако и са другим амбасадама у БиХ.

Истичући да је руска Амбасада у БиХ обезбиједила ауторска права за ове филмове, Деурић је рекао да добра сарадња Републике Српске са Руском Федерацијом појачава значај овог фестивала.

Зворничка публика вечерас је погледала филм "Посада", чијим приказивањем је фестивал и почео, а наредних фестивалских дана на програму су филмови: "Романови, крунисана породица", "Капела анђела", "Лопов", те филм "Легенда бр. 17", којим се 2. децембра завршава Фестивал.

Ово је други Фестивал руског филма, који се одржава у Зворнику.

Амбасада Руске Федерације у БиХ организатор је овог фестивала, док је Дом омладине суорганизатор и домаћин фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана