Зимска магија у “Сњешкову”

Миланка Митрић
Зимска магија у “Сњешкову”

Бањалука - Зимски дани у децембру и мирис пахуља које тек треба да падну доносе назнаку праве зимске магије.

Мјесто зимске магије је, као и сваке године, Дјечије позориште РС.

Иако прави снијег још није пао, у позоришту је све могуће, па за најмлађе зимске радости већ увелико почињу и све је спремно за отварање овогодишње културно-забавне манифестације “Сњешково”.

Пету годину заредом ова сњежна бајка биће отворена испред Дјечијег позоришта РС у недјељу у 17 часова.

Уз омиљене, познате дјечије јунаке Машу и Меду, Светог Николу и Дједа Мраза и све уз пјесму дјечијег хора “Врапчићи”, присутне ће у свој магични сњежни свијет повести Сњешко Бијелић, домаћин  у “Сњешкову”.

“Сњешково” сваке године обухвата цјелокупан холски простор, двије мале сцене и Музеј позоришних лутака Дјечијег позоришта РС. 

- На самом улазу, у холу позоришта, посјетиоци ће се наћи пред невјероватним сњежним градом у којем живе рођаци Сњешка Бијелића различитих облика, величина и карактера - навели су у Дјечијем позоришту.

За  бајковиту атмосферу заслужна је Берина Шушчевић, сценограф ДПРС, док је новогодишња продавница преузета из прошлогодишње новогодишње представе, а дјело је Драгане Пурковић-Мацан. За изглед Музеја лутака и дизајн побринула се Ана Васић.

- У простору Музеја позоришних лутака биће одржавани различити садржаји, почевши од маштаонице са Јеленом Којовић-Тепић, поетских часова с ауторима за дјецу - Ранком Павловићем, Видом - Вицком Вукелићем и Јеленом Глишић, сликарских радионица са Берином Шушчевић, читања бајки са глумицама Дјечијег позоришта, осликавања лица или умјетничких радионица “Чаробне теглице” са Мајом Додиг, до модне ревије и радионица кувања са Мирославом Јањанином - рекли су из Дјечијег позоришта.

На малој сцени публика ће имати прилику да погледа цртане филмове у избору Славише Радана, као и представу “Лажуцка Измишљотинић” Ђурђе Вукашиновић.

Манифестација је хуманитарног карактера, а прикупљена средства и поклони биће донирани удружењу родитеља пријевремено рођених беба “Мрвице”.

“Сњешково” ће бити отворено до 30. децембра, сваки дан од 11 до 19 часова.

Пријатељи

Мећу пријатељима и покровитељима манифестације је кабинет предсједнице РС Жељке Цвијановић, који се побринуо да сваки посјетилац добије бар један слаткиш. Бројни пријатељи “Сњешкова” - “м:тел”, “Проинтер”, “Вивиа”, “Бојпром” и други, побринули су се да и ове године простор позоришта одише чаролијом и да сви садржаји у њему буду бесплатни и поклон нашој вјерној публици - казали су у Дјечијем позоришту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана