Задужбина Петар Кочић на сајму књига у Франкфурту

Срна
Задужбина Петар Кочић на сајму књига у Франкфурту

Београд - Задужбина "Петар Кочић - Бањалука – Београд" учествоваће на овогодишњем Сајму књига у Франкфурту, који почиње 13. октобра, као једини представник Републике Српске.

На сајму књига у Франкфурту биће представљена и сабрана дјела Петра Кочића која су објављена у једној књизи, а приређивачи су Никола Вуколић и Никола Стојнић, саопштено је из Задужбине.

Задужбина ће представити и своја нова издања у чувеној двојезичној библиотеци "Преводи" као што су "Доживљаји мачка Тоше" Бранка Ћопића на српском и руском језику, дуо-драма "Монтевидео" Драгана Великића на српском и њемачком.

Биће представљена и приповијетка "Јаблан" Петра Кочића на српском и француском језику, као и књиге "Прољеће Ивана Галеба" Владана Деснице и многе друге.

Задужбина ће своја издања изложити заједно са издавачима из Србије, која су недавно била представљена и на штанду Србије на Међународном сајму књига у Москви.

Задужбина већ 20 година традиционално излаже на овом значајном сајму, послије кога ће се самостално представити на сајмовима књига у Београду и Загребу.

Кочићева дјела сабрана у једној књизи изазвала су велику пажњу и у Москви.

"Овакве књиге не излазе често, оне излазе једном у стотину година и ово је култна књига Задужбине којом се поносимо", рекао је писац и књижевни критичар Никола Вуколић.

Он је додао да су име и дјело Петра Кочића "повремено злоупотребљавали разни политички мешетари, који су, китећи се кочићевским перјем, хрлили за постизањем личних циљева".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана