Вишеград: Отворена изложба слика са међународних ликовних саборовања

Срна
Вишеград: Отворена изложба слика са међународних ликовних саборовања

Вишеград - У Градској галерији Вишеград отворена је изложба слика насталих на међународним ликовним саборовањима, а у оквиру "Вишеградске стазе".

Сликар Славко Тушевљак рекао је да је саборовање почело 1993. године, а од 1996. године је попримило епитет "Међународно ликовно саборовање".

"Данашња изложба подијељена је у више цјелина, ту су графике, уље на платну, различите ликовне технике и ликовни правци", додао је Тушевљак.

Он је истакао да је ово само мали дио легата који посједује Градска галерија.

Тушевљак је захвалио свим учесницима међународних ликовних саборовања, општини Вишеград на покровитељству и Бранку Никитовићу који је уложио рад у оснивање Ликовног саборавања.

Он је додао да је посљедњих година Градска галерија доживјела тешке тренутке и била пред гашењем, али је захваљујући општини Вишеград и начелнику то заустављено, као и да ова изложба представља својеврсни почетак рада Градске галерије.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да се ова културна манифестација уздигла у својеврсни духовни и култни симбол Вишеграда.

"На нама је да је учвршћујемо, развијамо, проширујемо и освјешћујемо кроз дјела која нам увијек показују прави пут. Према Андрићевом казивању, умјетност има дубоке везе са животом, али умјетник из материјала који му пружа живот ствара нова дјела трајне љепоте и непролазног значаја", додоа је Ђуревић.

Према његовим ријечима, управо таква љепота је овдје у Вишеграду, гдје настају дјела непролазне љепоте и значаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана