Виртуоз на хармоници одржао солистички концерт у Приједору

Срна
Виртуоз на хармоници одржао солистички концерт у Приједору

Приједор - У Приједору је, у оквиру тродневне манифестације "Васкршњи дани", одржан концерт истакнутог српског умјетника и солисте на хармионици Славка Митровића.

Концерт је, уз пратњу Омладинског народног оркестра и Народног оркестра РТС-а, одржан синоћ у сали позоришта Приједор, а на репертоару су биле инструменталне нумере из Србије и Балкана.

Гости на концерту били су Пјевачка група "Етнофонија", коју Митровић води већ петнаестак година, те Мушка пјевачка група приједорског Удружења за очување традиције.

"У последње време по Србији се одржава много фестивала посвећених хармоници и на њима је пуно заинтересоване омладине, али је штета што код нас не постоје академије за традиционалну музику какве постоје у Румунији, у Бугарској, где негују и чувају своју традиционалну музику и од тога су направили бренд", рекао је Митровић новинарима након концерта.

Он је додао да су слушаоци могли да виде колико је хармоника комплетан инструмент.

Овај концерт организовал је приједорско Удружење за очување традиције у сарадњи са Колом српских сестара.

Директор овог удружења Жељко Шормаз потврдио је да су дио манифестације били и туцијада и теоретско предавање које је одржао Славко Митровић, иначе један од најбољих хармоникаша у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана