Величанствен концерт Стефана Миленковића и Владимира Милошевића на затварању

Д. К.
Величанствен концерт Стефана Миленковића и Владимира Милошевића на затварању

Бањалука - Виртуозним и надахнутим извођењем виолинисте свјетског гласа Стефана Миленковића и пијанисте Владимира Милошевића на величанствен начин завршено је прво издање Интернационалног музичког фестивала "Јесења соната" који је у организацији Банског двора одржан од 11. до 15. октобра.

Дуготрајни аплаузи након маестралног извођења захтјевног репертоара, састављеног од познатих дјела Брамса, Рахмањинова, Гершвина и Сарасатеа, вратили су умјетнике два пута на бис, након чега је бањалучка публика овацијама и на ногама испратила извођаче са сцене.

Фестивал је настао из жеље организатора да и Бански двор Културни центар, по узору на све значајније културне центре у региону, покрене властите вишедневне културне манифестације у својој продукцији.

- Препуна концертна дворана Банског двора током свих пет фестивалских вечери доказала је да Бањалука и те како има публику жељну репрезентативних културних програма, те да јој је само потребно понудити квалитет и на адекватан начин презентовати и промовисати конкретан културни догађај. Изузетне и позитивне реакције стручне јавности дају нам истински вјетар у леђа за даљи рад и даћемо све од себе да фестивал у будућности постане оно што смо и најавили - традиционална и препознатљива културна манифестација која ће стимулисати музички и културни развој Републике Српске - казао је директор Банског двора Културног центра Младен Матовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана