Ведре мисли и искрене жеље затвориле Сњешково

Александра Глишић
Ведре мисли и искрене жеље затвориле Сњешково

Бањалука - Сњешко Бијелић спаковао је кофере и затворио врата "Сњешкова" носећи са собом најљепше утиске из Дјечијег позоришта Републике Српске. Уз ведре мисли и искрене жеље окружен мотивима зимске бајке поздравио је присутне у овом театру.

Ведре мисли и искрене жеље затвориле "Сњешково"

Дивне успомене у овој бањалучкој кући од снова створили су и сви малишани који су имали среће да доживе незаборавну сњежну авантуру обојену сликарским кистовима, плесним корацима, стиховима и бајкама.

Хумана стране манифестације коју организује Дјечије позориште РС заокружена је 30. децембра када је директор овог театра Предраг Бјелошевић уручио новац Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра". Ријеч је о новцу који су добровољно остављали посјетиоци "Сњешкова" чиме је ова прича добила племенити карактер.

- Свих 13 дана било је узбудљиво, Сњешко Бијелић је дочекивао дјецу, разговарао са њима. Пред Машином кућом је увијек било весело и живо на журкама. Цртани филм "Маша и Медо" је заиста популаран па су малишани једва чекали да се виде са јунакињом ове приче - каже директор Дјечијег позоришта РС Предраг Бјелошевић.

И заиста, свакодневно је било препуно, а у Кући бајки смјењивали су се пјесници и глумци говорећи стихове и читајући култне приче. 

- Пресрећан сам што ова манифестација наставља свој пут. Посебно желим да захвалим онима који су нам помогли да организујемо једну овакву манифестацију, а то су прије свега Кабинет предсједнице Владе РС Жељке Цвијановић који је обезбиједио свој дјеци која долазе у "Сњешково" поклон и слаткиш. За инсталације зимске бајке помогла нам је Компанија "м:тел" - истиче први човјек театра за најмлађу публику.

Јединствена манифестација каква не постоји нигдје на свијету показала се као магнет за публику. Одушевљењу није било краја, па су и одрасли имали само позитивне утиске враћајући се на кратко у дане дјетињства. 

- У периоду када није било снијега морао сам негдје да се склоним. Дјечије позориште РС је одлична кућа и ево већ три године је и моје скровиште. Ове године сам препознао дјецу која су долазила и прошле и претпрошле године. Био сам туристички водич кроз "Сњешково" и све је то било врло забавно - испричао је Сњешко Бијелић одлазећи из "Сњешкова". 

До сљедеће године дјеца могу да очекују нова изненађења која ће им овај пријатељ донијети, а судећи према његовим обећањима имају чему да се надају.

Музеј лутака

- Дјеца су истовремено уживала и у нашем Музеју лутака гдје су могла да виде јунаке из представа. Љепота и чиста дјечија радост испунили су Дјечије позориште РС. Томе су допринијели Балетска школа "Алегро", сликарске радионице Берине Шушчевић, пјесници, глумци - каже Предраг Бјелошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана