Uspomene oživjele stari duh gradova

T. P.
Uspomene oživjele stari duh gradova

banjaluka - U Narodnom pozorištu RS otvorena je izložba "Uspomene" autora Goluba Vujičića, koji je serijom grafika dočarao duh stare Banjaluke. Posjetioci su mogli da vide i akvarele, koji prikazuju primorski duh koji je nekad vladao u gradićima i mjestima Crne Gore.

- Izložba je moja davna želja da na jedan svoj način, iz svog ugla pokušam da povežem za mene dva najljepša grada na svijetu, Herceg Novi i Banjaluku. U Herceg Novom sam odrastao, a sve ostalo sam postigao u Banjaluci - istakao je Vujičić.

Organizator izložbe je Udruženje Crnogoraca "Njegoš" iz Banjaluke. Ovo je četvrta likovna izložba u organizaciji ovog udruženja, a biće otvorena do sredine decembra.

- Ova manifestacija nije značajna samo za naše udruženje, nego i za poštovaoce likovne umjetnosti koji će imati još jedan doživljaj pod ovim krovom - rekao je glumac Dragoslav Medojević, koji je član udruženja.

Udruženje "Njegoš" osnovano je 2010. s ciljem da prezentuje kulturu i umjetnost Crne Gore na ovim prostorima. Jedan od budućih planova udruženja je da do kraja godine organizuje književno veče sa pjesnicima iz Crne Gore.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana