Успомене оживјеле стари дух градова

Т. П.
Успомене оживјеле стари дух градова

бањалука - У Народном позоришту РС отворена је изложба "Успомене" аутора Голуба Вујичића, који је серијом графика дочарао дух старе Бањалуке. Посјетиоци су могли да виде и аквареле, који приказују приморски дух који је некад владао у градићима и мјестима Црне Горе.

- Изложба је моја давна жеља да на један свој начин, из свог угла покушам да повежем за мене два најљепша града на свијету, Херцег Нови и Бањалуку. У Херцег Новом сам одрастао, а све остало сам постигао у Бањалуци - истакао је Вујичић.

Организатор изложбе је Удружење Црногораца "Његош" из Бањалуке. Ово је четврта ликовна изложба у организацији овог удружења, а биће отворена до средине децембра.

- Ова манифестација није значајна само за наше удружење, него и за поштоваоце ликовне умјетности који ће имати још један доживљај под овим кровом - рекао је глумац Драгослав Медојевић, који је члан удружења.

Удружење "Његош" основано је 2010. с циљем да презентује културу и умјетност Црне Горе на овим просторима. Један од будућих планова удружења је да до краја године организује књижевно вече са пјесницима из Црне Горе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана