Успјех пијанисткиња из Бањалуке на такмичењу у Италији

А. Ј.
Успјех пијанисткиња из Бањалуке на такмичењу у Италији

Бањалука - Три талентоване младе Бањалучанке Јована Јоветић, Теа Ђуричић и Јана Тришић на недавно одржаном Међународном пијанистичком такмичењу у Сан Дона ди Пјаве у Италији, међу 200 такмичара, избориле су другу и трећу награду, побравши овације публике.

Награђене пијанисткиње су ученице Музичке школе Владо Милошевић из Бањалуке у класи професора Ведране Стојић.

- Јована Јоветић, ученица другог разреда средње школе, такмичила се као солиста и освојила трећу награду, док су Теа Ђуричић и Јана Тришић, ученице четвртог разреда основне школе, наступиле у клавирском дуу и освојиле високу другу награду - каже Стојићева.

Истакла је да је презадовољна резултатима својих ученица, те да је предсједник жирија, руски пијаниста Константин Богино, дјевојчице окарактерисао као велике таленте.     

- Жељела сам да их одведем на такмичење у  иностранство, гдје се упоређују клавирске школе и педагогије из готово цијеле Европе, јер је то непроцјењиво искуство за младог пијанисту - рекла је Стојићева.

Награђена пијанисткиња Јована Јоветић каже да је пресрећна због оствареног резултата, те да јој је апсолутни узор у музици њена професорка Ведрана Стојић.

- Награда у Италији ми је најдража до сада иако сам остваривала и боље резултате. Осјећај када те похвали Константин Богино је ненадмашан - прича Јоветићева.

Одушевљење такмичењем и признањима нису криле ни Јана и Теа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана