Uskoro nikad prikazana verzija Kuma od 7,5 sati

Tanjug
Uskoro nikad prikazana verzija Kuma od 7,5 sati

Vijest koja će obradovati mnogorbojne obožavaoce čuvene mafijaške sage Frensisa Forda Kopole: film "Kum" vraća se u novoj, dosad nikada prikazanoj verziji u trajanju od sedam i po sati.

Maratonska verzija filma "Kum", koja će uskoro biti emotovana na američkoj mreži HBO, zapravo je spoj dva prva nastavka kojima su pridodate scene odbačene prilikom konačne montaže.


Film pod nazivom "Godfther Epic" predstavljen je kao "originalna verzija", najautentičnija i najbliža Kopolinoj zamisli, bez retuširanja i rezova na kojima su svojevremeno insistirali producenti.

Adaptacija istoimenog romana Marija Puza, trilogija "Kum", a posebno njena prva dva dijela, jedan je od stubova američke, pa i svjetske istorije kinematografije.

Prvi film je osvojio tri Oskara - za najbolji film, scenario i glumca, dok je drugi nagrađen sa čak šest trofeja, uključujući za najboljeg sporednog glumca Robertu de Niru.

Film "Kum" se nalazi na trećem mjestu prestižne liste Američkog filmskog instituta. Ispred njega su samo "Građanin Kejn" i "Kazablanka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana