Универзитет у Бањалуци први пут на Међународном сајму књиге

В. П.
Универзитет у Бањалуци први пут на Међународном сајму књиге

Бањалука - Универзитет у Бањалуци први пут се представио као издавач на "Гласовом" 19. међународном сајму књиге и посјетиоцима понудио више од 105 наслова.

Проректор за научно-истраживачки рад Универзитета у Бањалуци Милан Матаруга рекао је да су скоро све организационе јединице Универзитета представиле своја издања која су објављена у посљедње три године.

- На нашем штанду се налази много уџбеника, научних монографија, али и зборника радова са научних конференција које су одржаване у посљедње двије године - рекао је Матаруга.

Он је нагласио да су сва издања, која су представљена на штанду Универзитета на сајму, оригинална ауторска дјела.

- Сви наслови које смо представили могу бити од користи студентима, запосленима на Универзитету, али и нашим грађанима, који могу видјети шта раде професори, сарадници и истраживачи - навео је Матаруга.

Према његовим ријечима, да би одређена публикација могла да се појави на штанду Међународног сајма књиге, Универзитет је морао да буде издавач или суиздавач.

- Аутори наслова су професори и сарадници са нашег Универзитета. Осим тога, има и издања у којима су наши професори сарађивали са професорима других универзитета - објаснио је Матаруга и додао да овогодишњи наступ Универзитета на Међународном сајму књиге представља почетак традиције.

Матаруга је најавио да Универзитет у Бањалуци планира да се као издавач представи и на предстојећем Сајму књига у Београду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана