Ugljevik: Otvorena izložba fotografija autora Dragana Đukića

Srna
Ugljevik: Otvorena izložba fotografija autora Dragana Đukića

Ugljevik - U ugljevičkom Centru za kulturu “Filip Višnjić” večeras je otvorena samostalna izložba umjetničkih fotografija autora Dragana Đukića iz Ugljevika.

Fotografije, koje će posjetioci narednih 20 dana imati priliku da vide, nastale su tokom posljednje četiri godine, a izloženo ih je ukupno 25.

Đukić je rekao da je na izložbi predstavio tok razvoja svog stvaralačkog opusa, koji je raznolik i varira od scena iz prirode sve do urbanih prostora, ne bazirajući se samo na jednoj tematici koja bi bila vodilja cijele izložbe.

“Ovo je moja prva izložba koja ima 25 fotografija. Zastupljene su tri teme, a to je pejzaž, biljni i životinjski svijet i zalazak sunca. Izložio sam radove sa tim motivima, jer su moji prvi radovi baš bili radovi tih motiva”, rekao je Đukić Srni.

On je napomenuo da se ovim poslom bavi 15 godina, a u posljednjih pet godina i ozbiljnije.

“Od djeda sam naslijedio tradiciju koja je duga 65 godina. Godinama kasnije usvajao sam njegov radoznali i istraživački duh - duh fotografa, kojim želim da prenesem utiske svega onoga što me i samog ganulo”, rekao je Đukić.

Đukić je naveo da je ova umjetnost postala nezaobilazna u njegovom životu, dio njegovog postojanja, pa i opsesija.

“Svim motivima prilazim na isti način, odnosno, ne uključujući lični pečat i trudeći da se što vjernije predstavim stvarnost”, rekao je Đukić.

Izložbu je otvorila zamjenik načelnika opštine Ugljevik Cvjetana Dragonjić.

Dragan Đukić dobitnik je priznanja za umjetnički rad iz oblasti umjetničkog stvaralaštva opštine Ugljevik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana