Ученици музичке школе Саво Балабан одржали концерт

Срна
Ученици музичке школе Саво Балабан одржали концерт

Приједор - Ученици Основне и Средње музичке школе "Саво Балабан" вечерас су одржали концерт у шеталишној зони испред Галерије ж96 и тако дали допринос обиљежавању Свјетског дана музике.

Приједор се на овај начин већ четврту годину сврстао у групу од више од 140 градова свијета и био дио јединствене манифестације, славећи долазак љета са музиком на отвореном простору.


Професор кларинета у Музичкој школи Александар Јовановић рекао је да је идеја покретача оваквог догађаја у свијету била да музика буде бесплатна и доступна свима.

"Вечерас су за љубитеље музике наступили сви истакнутији ученици наше Основне и Средње музичке школе који су током године били успјешни на разним такмичењима", истакао је Јовановић.

Он је додао да је ово био необавезан, а веома репрезентативан концерт. Пред многобројном публиком овог најдужег дана у години наступили су солисти са дувачког, гудачког, клавирског и одсјека хармонике, као и два оркестра и камерни ансамбли.

Програм вечерашњег концерта, који је уједно дио манифестације "Културно љето 2017", био је разнолик, од класичне музике до попа и рока.

Свјетски дан музике, на дан љетне равнодневнице, установљен је прије 37 година на иницијативу тадашњег француског министра културе Жака Ланга и од тада се музика слави у свим свјетским метрополама - одржавају се концерти на отвореном и музика осваја просторе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана