U policijskoj akciji Petrićevac: Uhapšeno 28 narko-dilera

Nebojša Tomašević
U policijskoj akciji Petrićevac: Uhapšeno 28 narko-dilera

Banjaluka - U policijskoj akciji "Petrićevac" juče je uhapšeno 28 narko-dilera i razbijena kriminalna grupa koja se bavila švercom kokaina i marihuane na području više opština.

Nezvanično saznajemo da su u Banjaluci uhapšeni Ognjen Ćutković, Željko Petković, Bojan Palačković, Nemanja Drljača, Dejan Čajić, Ivan Sliško, Saša Čupeljić, Vanja Savić, Milan Bajić, Dalibor Ćutković, Marko Lazendić, Željko Stefanović, Dalibor Vukelić, Nenad Miletić, Milan Tuckešić, Gojko Oroz, Milijan Prerad, Savo Savanović, Dubravko Smiljičić, Đorđe Majkić, Miloš Radanović, Slobodan Oljača, Dejan Blagojević, Radovan Radanović i Filip Vranješ.

U Dubici su uhapšeni Aleksandar Pralica i Benjamin Pralica Kanurić, a u Mrkonjić Gradu Gojko Dakić.

Ćutković i Drljača su i ranije hapšeni zbog krivičnih djela. Od 28 uhapšenih, njih 22 ranije nisu bili u sukobu sa zakonom.

Razbijena narko-grupa bila je dobro organizovana, a drogu su, osim na području Banjaluke, prodavali u Mrkonjić Gradu, Prnjavoru i Kozarskoj Dubici.

U okviru akcije policija je pretresla 29 lokacija na području Banjaluke, uglavnom u naselju Petrićevac. Po jedan pretres obavljen je u Mrkonjić Gradu i Kozarskoj Dubici.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je na konferenciji za novinare da je akcija pripremana od marta ove godine.

- U okviru akcije pretresena je 31 lokacija i pronađena određena količina droge i naoružanja za koje će se naknadno utvrditi da li je korišćeno u nekim krivičnim djelima. Pronađena je i određena roba za koju se sumnja da potiče iz ranijih krivičnih djela, krađa i provala - rekao je Lukač.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić istakao je da su akcijom razbili dobro organizovanu grupu.

- Svi članovi imali su dobro utvrđene uloge i zadatke. Neki su bili zaduženi za nabavku i pakovanje, a drugi za distribuciju krajnjim korisnicima - kazao je Ilić.

Potvrdio je da je narko-grupa imala rukovodioce, ali nije precizirao da li se radi o jednom ili više lica.

Naglasio je da se istraga u ovom slučaju nastavlja i da će pronađeno oružje biti ispitano, kao i da je zaplijenjeno više kilograma narkotika.

Prema riječima Ilića, akcija je izvedena pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva, u čiju će nadležnost biti predati osumnjičeni.

Hapšenja u akciji "Petrićevac" počela su u ponedjeljak uveče, a završena juče u popodnevnim časovima. Akciju su izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa banjalučkom Policijskom upravom. Svi uhapšeni juče su dovedeni u ovu upravu na ispitivanje. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nisu bili ispitani. (Agencije)

Ubistvo Nedovića

Goran Lenac, koji prema pouzdanim saznanjima iz policije, nema kriminalni dosije, ubijen je nepunih deset dana nakon što je u Podgorici likvidiran Ivan Nedović.

Ni Nedović nije imao kriminalni dosije. Izrešetan je sa deset metaka u kafiću svog oca, a iz policije nezvanično tvrde da se vjeruje da je slučajna žrtva napada na svog sugrađanina i poznanika Milića Minju Šaković, navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana.

"Plantaža"

Policija iz Istočnog Sarajeva pronašla je 3,1 kilogram indijske konoplje u mjestu Dragulje kod Pala i uhapsila I. M. i I. N. Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Istočno Sarajevo Nebojša Popović kazao je da je riječ o o indijskoj konoplji sa ilegalnog zasada.

- Pronađeno je 16 stabljika viših od metra, a policija je operativnim radom saznala da se I. M. i I. N. mogu povezati s ovim krivičnim djelom - rekao je Popović.

Osim na Palama, droga je pronađena i u Bratuncu, gdje je uhapšen Almir Salkiić (24) iz Srebrenice, kod koga je pronađeno oko 20 grama marihuane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana