У полицијској акцији Петрићевац: Ухапшено 28 нарко-дилера

Небојша Томашевић
У полицијској акцији Петрићевац: Ухапшено 28 нарко-дилера

Бањалука - У полицијској акцији "Петрићевац" јуче је ухапшено 28 нарко-дилера и разбијена криминална група која се бавила шверцом кокаина и марихуане на подручју више општина.

Незванично сазнајемо да су у Бањалуци ухапшени Огњен Ћутковић, Жељко Петковић, Бојан Палачковић, Немања Дрљача, Дејан Чајић, Иван Слишко, Саша Чупељић, Вања Савић, Милан Бајић, Далибор Ћутковић, Марко Лазендић, Жељко Стефановић, Далибор Вукелић, Ненад Милетић, Милан Туцкешић, Гојко Ороз, Милијан Прерад, Саво Савановић, Дубравко Смиљичић, Ђорђе Мајкић, Милош Радановић, Слободан Ољача, Дејан Благојевић, Радован Радановић и Филип Врањеш.

У Дубици су ухапшени Александар Пралица и Бењамин Пралица Канурић, а у Мркоњић Граду Гојко Дакић.

Ћутковић и Дрљача су и раније хапшени због кривичних дјела. Од 28 ухапшених, њих 22 раније нису били у сукобу са законом.

Разбијена нарко-група била је добро организована, а дрогу су, осим на подручју Бањалуке, продавали у Мркоњић Граду, Прњавору и Козарској Дубици.

У оквиру акције полиција је претресла 29 локација на подручју Бањалуке, углавном у насељу Петрићевац. По један претрес обављен је у Мркоњић Граду и Козарској Дубици.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је на конференцији за новинаре да је акција припремана од марта ове године.

- У оквиру акције претресена је 31 локација и пронађена одређена количина дроге и наоружања за које ће се накнадно утврдити да ли је коришћено у неким кривичним дјелима. Пронађена је и одређена роба за коју се сумња да потиче из ранијих кривичних дјела, крађа и провала - рекао је Лукач.

Начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС Дарко Илић истакао је да су акцијом разбили добро организовану групу.

- Сви чланови имали су добро утврђене улоге и задатке. Неки су били задужени за набавку и паковање, а други за дистрибуцију крајњим корисницима - казао је Илић.

Потврдио је да је нарко-група имала руководиоце, али није прецизирао да ли се ради о једном или више лица.

Нагласио је да се истрага у овом случају наставља и да ће пронађено оружје бити испитано, као и да је заплијењено више килограма наркотика.

Према ријечима Илића, акција је изведена под надзором бањалучког Окружног тужилаштва, у чију ће надлежност бити предати осумњичени.

Хапшења у акцији "Петрићевац" почела су у понедјељак увече, а завршена јуче у поподневним часовима. Акцију су извели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС у сарадњи са бањалучком Полицијском управом. Сви ухапшени јуче су доведени у ову управу на испитивање. До закључења овог броја "Гласа Српске" нису били испитани. (Агенције)

Убиство Недовића

Горан Ленац, који према поузданим сазнањима из полиције, нема криминални досије, убијен је непуних десет дана након што је у Подгорици ликвидиран Иван Недовић.

Ни Недовић није имао криминални досије. Изрешетан је са десет метака у кафићу свог оца, а из полиције незванично тврде да се вјерује да је случајна жртва напада на свог суграђанина и познаника Милића Мињу Шаковић, наводног члана шкаљарског криминалног клана.

"Плантажа"

Полиција из Источног Сарајева пронашла је 3,1 килограм индијске конопље у мјесту Драгуље код Пала и ухапсила И. М. и И. Н. Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Источно Сарајево Небојша Поповић казао је да је ријеч о о индијској конопљи са илегалног засада.

- Пронађено је 16 стабљика виших од метра, а полиција је оперативним радом сазнала да се И. М. и И. Н. могу повезати с овим кривичним дјелом - рекао је Поповић.

Осим на Палама, дрога је пронађена и у Братунцу, гдје је ухапшен Алмир Салкиић (24) из Сребренице, код кога је пронађено око 20 грама марихуане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана