U centru Banjaluke otvorena Galerija plus

Srna
U centru Banjaluke otvorena Galerija plus

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović otvorio je danas u Banjaluci novi izložbeno-prodajni salon Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske pod nazivom "Galerija PLUS".

Povodom otaranja ovog prostora postavljena je prodajna izložba domaćih umjetnika sa kojima je Muzej savremene umjetnosti već sarađivao i čiji su radovi bili zastupljeni u prethodnom prodajnom salonu muzeja.


Na svečanosti otvaranja "Galerije PLUS" gradonačelnik Banjalke rekao je da je prostor galerije nekada bio komercijalnog tipa, a da mu je sada promijenjena namjena i da je usmjeren u oblast kulture.

"Galerija je opremljena u skladu sa savremenim standardima i sigurno je da predstavlja jedan od najljepših objekata ove vrste u Republici Srpskoj", naglasio je Gavranović.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Sarita Vujković rekla je da je ovaj prostor od izuzetnog značaja za Muzej, a da je dobijen zahvaljujući inicijativi gradonačelnika Gavranovića.

Vujkovićeva je pozvala sve banjalučke umjetnike na saradnju kako bi se zajedničkim snagama osmislili novi koncepti, a od toga bi imali koristi umjetnici i publika.

Osim izlaganja i prodaje umjetničkih djela, "Galerija PLUS" služiće i kao mjesto za promociju djela primijenjene umjetnosti, knjiga i publikacija iz svijeta umjetnosti, jedinstvenih suvenira i promotivnih materijala Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

U "Galeriji PLUS" koja se nalazi u Srpskoj ulici u centru grada moći će se organizovati izložbe manjeg formata.

Novi prostor Muzeju je ustupio Kulturni centar Banski dvor, zahvaljujući sporazumu o saradnji ove dvije institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana