У центру Бањалуке отворена Галерија плус

Срна
У центру Бањалуке отворена Галерија плус

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић отворио је данас у Бањалуци нови изложбено-продајни салон Музеја савремене умјетности Републике Српске под називом "Галерија ПЛУС".

Поводом отарања овог простора постављена је продајна изложба домаћих умјетника са којима је Музеј савремене умјетности већ сарађивао и чији су радови били заступљени у претходном продајном салону музеја.


На свечаности отварања "Галерије ПЛУС" градоначелник Бањалке рекао је да је простор галерије некада био комерцијалног типа, а да му је сада промијењена намјена и да је усмјерен у област културе.

"Галерија је опремљена у складу са савременим стандардима и сигурно је да представља један од најљепших објеката ове врсте у Републици Српској", нагласио је Гаврановић.

Директор Музеја савремене умјетности Сарита Вујковић рекла је да је овај простор од изузетног значаја за Музеј, а да је добијен захваљујући иницијативи градоначелника Гаврановића.

Вујковићева је позвала све бањалучке умјетнике на сарадњу како би се заједничким снагама осмислили нови концепти, а од тога би имали користи умјетници и публика.

Осим излагања и продаје умјетничких дјела, "Галерија ПЛУС" служиће и као мјесто за промоцију дјела примијењене умјетности, књига и публикација из свијета умјетности, јединствених сувенира и промотивних материјала Музеја савремене умјетности Републике Српске.

У "Галерији ПЛУС" која се налази у Српској улици у центру града моћи ће се организовати изложбе мањег формата.

Нови простор Музеју је уступио Културни центар Бански двор, захваљујући споразуму о сарадњи ове двије институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана