У Вишеграду отворена изложба слика Скепсис умјетнице Тијане Којић

Срна
У Вишеграду отворена изложба слика Скепсис умјетнице Тијане Којић

Вишеград - У галерији "Лубарда" у Андрићевом институту вечерас је отворена изложба слика умјетнице Тијане Којић из Београда под називом "Скепсис".

"Каракстеристика ове поставке је што доминира хоризонтала и ово је моје прво излагање у Републици Српској", рекла је Којићева новинарима.


Она је појаснила да је "Скепсис" потреба за посматрањем и разматрањем која, иако то није нужно, често своје разрјешење добија у облику сумње.

"Та сумња јесте полазишна тачка у оквиру које се креће свет који је представљен у овој амбијенталној средини. Она је инспирисана стањем које сумња нуди испуњавајући амбијент наших живота и у ретроспекцији једним осећајем немира", додала је Којићева.

Уредник програма галерије Горица Ћећез рекла је да се галерија труди да њихов годишњи изложбени програм буде разнолик, да обухвати што више различитих ликовних медија, али да квалитетом остане на путу циља којег је поставила по свом оснивању 2014. године.

"Вечерашња изложба у Галерији Андрићевог института је технички најинтересантнија и најзахтјевнија поставка изложбе до сада. Посјетиоци и љубитељи умјетности ће вечерас, а и наредних дана, имати прилику да погледају јединствену изложбену цјелину амбијенталног карактера коју чине радови настали на алуминијској подлози у медијима цртежа, слике и графике", истакла је Ћећез.

Она је додала да поставку употпуњује и серија минијатура постављених у вертикалне постаменте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана