У Солуну представљена дјела Петра Кочића

Срна
У Солуну представљена дјела Петра Кочића

Бањалука - Задужбина "Петар Кочић Бањалука–Београд" представила је на Сајму књига у Солуну сабрана дјела српског књижевника Петра Кочића, као и књигу "Јаблан" на српском и грчком језику.

Директор Задужбине Никола Вуколић рекао је на промоцији "Јаблана" да се данас слабо улаже у преводе, али да је Задужбина успјела да ову Кочићеву причу преведе и објави двојезично на српско-француски, српско-њемачки, српско-италијански и српско–руски језик, саопштено је из Задужбине "Петар Кочић".

Вуколић је на промоцији поручио да су "име и дјело Петра Кочића повремено злоупотребљавали разни политички мешетари који су, китећи се Кочићевским перјем, хрлили за постизањем личних циљева, што је недопустиво".

Он је навео да је Кочићев опус, на срећу, призивао себи и праве тумаче рекавши да су о Кочићу, као што је и познато, написане на хиљаде текстова, есеја и расправа.

Вукелић је изразио задовољство што је Задужбина учествовала на 15. Међународном сајму књига у Солуну на којем су издавачи и писци имали прилику да се сретну и договоре о новим пројектима и сарадњи.

У Солуну је од 3. до 6. маја одржан 15. Међународни сајам књига под мотом "слушамо, читамо, разговарамо".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана