U Sankt Peterburgu naslikan portret srpskog glumca

Srna
U Sankt Peterburgu naslikan portret srpskog glumca

U Sankt Peterburgu jedan umjetnik naslikao je portret srpskog glumca Milana Marića koji igra u popularnom ruskom filmu „Dovlatov".

Fotografija novog grafita posvećenom srpskom glumcu pojavila se na Instagramu, a sudeći po slici rad na projektu je još u toku.


Film „Dovlatov" je u Rusiji premijerno prikazan 1. marta, a samo u Sankt Peterburgu je prikazan u više od 37 bioskopa. Iako je najavljeno da će se emitovati samo četiri dana u ovom gradu, zbog velikog interesovana projekcije će trajati duže.

Radnja filma rađenog u rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji odvija se novembra 1971. u Lenjingradu (Sankt Peterburgu). Zvanični mediji redovno odbijaju briljantno ironične tekstove pisca Sergeja Dovlatova (Milan Marić), jer njegov pogled na stvari i ljude nije poželjan. I njegove kolege imaju slične probleme, među njima i Josif Brodski (Artur Besčastni) koji bježi iz zemlje. Sergej odlučuje da ostane i vodi normalni život sa suprugom i ćerkom. Želi da piše o otkrivanju realnosti: životu radnika na brodogradilištu ili tijelima tridesetoro djece ubijenih za vreme Drugog svjetskog rata koja su otkrivena prilikom izgradnje metroa.

Srpski glumac Milan Marić je 2013. godine diplomirao na FDU, a do sada je igrao nekoliko uloga u najvećim pozorištima u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana