У Санкт Петербургу насликан портрет српског глумца

Срна
У Санкт Петербургу насликан портрет српског глумца

У Санкт Петербургу један умјетник насликао је портрет српског глумца Милана Марића који игра у популарном руском филму „Довлатов".

Фотографија новог графита посвећеном српском глумцу појавила се на Инстаграму, а судећи по слици рад на пројекту је још у току.


Филм „Довлатов" је у Русији премијерно приказан 1. марта, а само у Санкт Петербургу је приказан у више од 37 биоскопа. Иако је најављено да ће се емитовати само четири дана у овом граду, због великог интересована пројекције ће трајати дуже.

Радња филма рађеног у руско-пољско-српској копродукцији одвија се новембра 1971. у Лењинграду (Санкт Петербургу). Званични медији редовно одбијају бриљантно ироничне текстове писца Сергеја Довлатова (Милан Марић), јер његов поглед на ствари и људе није пожељан. И његове колеге имају сличне проблеме, међу њима и Јосиф Бродски (Артур Бесчастни) који бјежи из земље. Сергеј одлучује да остане и води нормални живот са супругом и ћерком. Жели да пише о откривању реалности: животу радника на бродоградилишту или тијелима тридесеторо дјеце убијених за време Другог свјетског рата која су откривена приликом изградње метроа.

Српски глумац Милан Марић је 2013. године дипломирао на ФДУ, а до сада је играо неколико улога у највећим позориштима у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана