U Kranju promovisan roman „Sivi kaput „ Mihajla Orlovića

Srna
U Kranju promovisan roman „Sivi kaput „ Mihajla Orlovića

Kranj - U organizaciji Srpskog kulturno-umjetničkog društva /SKUD/ „Petar Kočić“, u Kranju je promovisan roman „Sivi kaput“ autora Mihajla Orlovića, srpskog književnika i novinara koji je do sada objavio više od 20 knjiga, romana, pjesama i priča.

Roman „Sivi kaput“ ili „Hronika jednog sjećanja“ govori o autorovom djetinjstvu i o majci koju nije upoznao, a za koju ga vežu samo sjećanja na sivi kaput i toplinu koju bi osjećao ispod tog kaputa.

„Ovaj roman je mala avantura jednog dječaka, u koji je utkana priča mog djetinjstva, a način pisanja je veoma zanimljiv“, rekao je Orlović i dodao da je ovo djelo pripremao cijeli život, a stavio na papir tek prije tri godine.

Orlović je dodao da je roman izuzetno dobro prihvaćen kod čitalačke publike, da je bio i nagrađivan, promovisan u više od 30 gradova Republike Srpske i Srbije, te da je roman doživio dva izdanja.

O romanu „Sivi kaput“ publici su sinoć govorili i pjesnici koji žive i rade u Sloveniji.

Danas će se autor romana družiti sa djecom Srba koji žive u Ljubljani, pa će im tom prilikom govoriti o dječjoj književnosti, srpskom jeziku i tome kako nastaju književna djela.

Mihailo Orlović iz Banjaluke je i novinar, autor brojnih dokumentarnih filmova i reportaža, a trenutno radi na svom novom romanu pod nazivom „Vrtlog“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana