У Крању промовисан роман „Сиви капут „ Михајла Орловића

У Крању промовисан роман „Сиви капут „ Михајла Орловића 10.12.2017 11:42 | Срна

Крањ - У организацији Српског културно-умјетничког друштва /СКУД/ „Петар Кочић“, у Крању је промовисан роман „Сиви капут“ аутора Михајла Орловића, српског књижевника и новинара који је до сада објавио више од 20 књига, романа, пјесама и прича.

Роман „Сиви капут“ или „Хроника једног сјећања“ говори о ауторовом дјетињству и о мајци коју није упознао, а за коју га вежу само сјећања на сиви капут и топлину коју би осјећао испод тог капута.

„Овај роман је мала авантура једног дјечака, у који је уткана прича мог дјетињства, а начин писања је веома занимљив“, рекао је Орловић и додао да је ово дјело припремао цијели живот, а ставио на папир тек прије три године.

Орловић је додао да је роман изузетно добро прихваћен код читалачке публике, да је био и награђиван, промовисан у више од 30 градова Републике Српске и Србије, те да је роман доживио два издања.

О роману „Сиви капут“ публици су синоћ говорили и пјесници који живе и раде у Словенији.

Данас ће се аутор романа дружити са дјецом Срба који живе у Љубљани, па ће им том приликом говорити о дјечјој књижевности, српском језику и томе како настају књижевна дјела.

Михаило Орловић из Бањалуке је и новинар, аутор бројних документарних филмова и репортажа, а тренутно ради на свом новом роману под називом „Вртлог“.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица