U Bijeljini održano pjesničko veče stvaralaca iz Srpske i Srbije

Srna
U Bijeljini održano pjesničko veče stvaralaca iz Srpske i Srbije

Bijeljina - U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini sinoć je održano veče pjesnika iz sedam književnih klubova iz Republike Srpske i Srbije.

Radmila Đokić, član Književnog kluba “Jovan Dučić” iz Bijeljine, ističe da su ove književne večeri rezultat saradnje sa pjesnicima iz zemlje i okruženja, te da predstavljaju lijepo druženje i mogućnost razmjene iskustava.

“Večeras su sa nama pjesnici iz sedam književnih klubova iz Srpske i Srbije, a narednih godina ovu saradnju ćemo proširiti na pjesnike iz Zvornika i Subotice”, rekla je Đokićeva novinarima.

Ona je navela da Književni klub “Jovan Dučić” ima 17 članova, te da je izvjesno njegovo proširenje, jer im se već pridružio jedan mladi pjesnik.

Na 17. pjesničkoj večeri učestvovali su Književni klub “Savovanje” iz Šamca, Kulturno-prosvjetno društvo “Vaso Pelagić” iz Pelagićeva, te Srpsko-umjetničko društvo “Beograd”.

Učesnici iz Šida sinoć su bili Srpski književni klub “Miloš Crnjanski” i Narodna biblioteka “Simeon Piščević”.

Na pjesničkoj večeri predstavili su se i članovi Književnog društva “Riječ” iz Rogatice, Književnog kluba “Vuk Karadžić” iz Loznice, te pjesnici Književnog kluba “Blagoje Jastrebić” iz Vašice u opštini Šid.

Organizatori pjesničke večeri su Književni klub “Jovan Dučić” iz Bijeljine i Narodna biblioteka “Filip Višnjić”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana