У Бањалуци отворено Арт двориште

Срна
У Бањалуци отворено Арт двориште

Бањалука - Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић отворио је нову сцену за реализацију културних догађаја на отвореном "Арт двориште" Културног центра "Бански двор".

Амиџић је истакао да је Бањалука добила нови простор у којем ће млади умјетници имати прилику да се додатно афирмишу, саопштено је из Градске управе.


"Свака добра идеја, па тако и ова, доживи своју реализацију. Добили смо још један простор са посебним жшмекомж, гдје ће млади који се баве културом моћи да се афирмишу и у којем се могу организовати разни културни садржаји", рекао је Амиџић синоћ на отварању "Арт дворишта".

Он је истакао да Градска управа настоји да афирмише нове просторе и садржаје у граду, али и да реализује нове пројекте у области културе, попут кандидатуре Бањалуке за Европску пријестоницу културе.

Вршилац дужности директора Културног центра "Бански двор" Младен Матовић рекао је да "Арт двориште" представља несвакидашњи камерни простор са капацитетом од 100 до 150 посјетилаца, који ће се мијењати у зависности од конкретних програмских садржаја.

"Имајући у виду ограничен капацитет посјетилаца, те чињеницу да се жАрт двориштеж налази на централном бањалучком шеталишту, управа жБанског двораж одлучила је да за сваки догађај који се буде реализовао у дворишту подијели бесплатне позивнице које ће бити доступне три дана прије конкретног догађаја", навео је Матовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана