У Бањалуци одржан концерт полицијског оркестра

Срна
У Бањалуци одржан концерт полицијског оркестра

Бањалука - У Бањалуци је вечерас одржан концерт полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у оквиру обиљежавање крсне славе МУП-а - Светог архангела Михаила.

На концерту у Културном центру Бански двор, којем су присуствовали министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач и директор Полиције Српске Дарко Ћулум, оркестар је, осим маршева, извео родољубиве композиције и забавни програм.


Шеф полицијског оркестра МУП-а Српске Јелена Атлагић рекла је Срни да је оркестар основан у децембру прошле године и да је поводом крсне славе МУП-а организовао први велики концерт за који су се припремали мјесецима.

"Први наш јавни наступ био је 9. јануара, на Дан Републике Српске и од тада смо дио протокола министарства којем припадамо, те републичких институција. Дочекивали смо високе званице из Руске Федерације и наступали на различитим манифестацијама. Између осталог, гостовали смо и у Андрићграду", рекла је Атлагићева.

У оквиру обиљежавања крсне славе МУП-а Српске, данас су положени вијенци на Централно спомен-обиљежје погинулим припадницима МУП-а Републике Српске у Бањалуци.

Вијенце су положили предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, директор Полиције Српске Дарко Ћулум, делегација Народне скупштине, делегација Владе Српске, мандатар за састав нове владе Радован Вишковић.

На споменик су вијенце положили и представници републичке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Савеза логораша Српске, Трећег пјешадијског Република Српска пука, те градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана