U Banjaluci održan Svetosavski bal

Srna, ATV
U Banjaluci održan Svetosavski bal

Banjaluka - U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci večeras je održan Svetosavski bal na kome su učestvovala kulturno-umjetnička društva /KUD/ “Čajavec”, “Piskavica” i “Pelagić”, te Ansambl narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša”.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je osnovni cilj ove manifestacije veličanje srpskog prosvetitelja Svetog Save.

“Na ovaj način promovišemo kulturne vrijednosti koje karakterišu srpski narod. Svake godine podržavamo organizaciju ovog bala kako bi naš narod očuvao kulturne i duhovne vrijednosti”, rekla je novinarima Trivićeva.

Milenko Dulić, predsjednik Upravnog odbora Kulturno-umjetničkog društva “Sveti Sava” koje je organizator bala, rekao je da su na balu nastupili i “Paladio string kvartet”, banjalučka grupa “One tri”, te solisti Marko Cvijić, Bojan Čikić, Borko Milošević, Goran Ćetojević, uz pratnju Narodnog orkestra KUD “Sveti Sava”.

On je istakao da je KUD “Sveti Sava” osnovan 2007. godine i nastoji da očuva tradiciju i promoviše srpsku kulturu širom Evrope.

Dulić je podsjetio da je KUD “Sveti Sava” prije četiri godine započeo organizaciju Svetosavskog bala u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana