У Бањалуци одржан Светосавски бал

Срна, ATV
У Бањалуци одржан Светосавски бал

Бањалука - У Културном центру Бански двор у Бањалуци вечерас је одржан Светосавски бал на коме су учествовала културно-умјетничка друштва /КУД/ “Чајавец”, “Пискавица” и “Пелагић”, те Ансамбл народних игара и пјесама “Веселин Маслеша”.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да је основни циљ ове манифестације величање српског просветитеља Светог Саве.

“На овај начин промовишемо културне вриједности које карактеришу српски народ. Сваке године подржавамо организацију овог бала како би наш народ очувао културне и духовне вриједности”, рекла је новинарима Тривићева.

Миленко Дулић, предсједник Управног одбора Културно-умјетничког друштва “Свети Сава” које је организатор бала, рекао је да су на балу наступили и “Паладио стринг квартет”, бањалучка група “Оне три”, те солисти Марко Цвијић, Бојан Чикић, Борко Милошевић, Горан Ћетојевић, уз пратњу Народног оркестра КУД “Свети Сава”.

Он је истакао да је КУД “Свети Сава” основан 2007. године и настоји да очува традицију и промовише српску културу широм Европе.

Дулић је подсјетио да је КУД “Свети Сава” прије четири године започео организацију Светосавског бала у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана