U Aleji zaslužnih građana sahranjen Bata Živojinović

Srna
U Aleji zaslužnih građana sahranjen Bata Živojinović

Beograd - U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas je sahranjen doajen jugoslovenske i srpske kinematografije Velimir Bata Živojinović.


Sahrani su prisustvovali članovi porodice, supruga Lula, okružena unucima i kćerkom pred kovčegom ispred Crkve svetog Nikole na Novom groblju.

Takođe, poslednje zbogom Živojinoviću došli su da odaju brojne kolege glumci i prijatelji iz sveta filma, političari, predstavnici kineskog diplmatskog kora u Srbiji, brojni umetnici i građani.

"Krali smo zanat od tebe, Bato, i ja ti se izvinjavam što nismo više, a ti si znao da to delim s narodom isto kao i ti", rekao je kroz suze glumac Milorad Mandić Manda u svom oproštajnom govoru.

"Ovo je godina glumaca, možda je budžet onog gore ministra kulture mnogo veći kad mu treba tolika podela. I prenesi im da su još živi", poručio je Manda.

Kroz suze i jecaj svoj pozdrav Živojinoviću poslala je i glumica Danica Maksimović, koja je poručila:

"Mnogo ti hvala, imao si se rašta i roditi".

"Odlazis u legendu, dragi učitelju, zadnji u koloni, kao na silu, pre ođavne špice", izgovorio je glumac i reditelj Radoš Bajić, pobrojavši uz ime Bate Živojinovića sva velika glumačka imena koja su već otišla u legendu.

Vidno potresena glumica Radmila Živković, kuma Živojinovića, poručila je svom prijatelju da ga svi vole i da će se jednog dana ponovo videti.

Živojinović je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, tik uz mesto svog kolege Dragana Nikolića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana