Tripku Draganiću prva nagrada za pjesmu “Više Višegrada pravedna svjetlost”

Danko Kuzmanović
Tripku Draganiću prva nagrada za pjesmu “Više Višegrada pravedna svjetlost”

Višegrad - U Andrićgradu su uručene nagrade najboljim pjesnicima koji su pobjednici konkursa “Pjesme Andrićgradu”, na koji je pristiglo približno 500 pjesama autora iz 16 država.

Prvonagrađeni je Tripko Draganić iz Podgorice za pjesmu “Više Višegrada pravedna svjetlost”, dok drugo mjesto dijele Slavica Dedić iz Podgorice za pjesmu “Lazarevo vino u Andrićgradu”, Dragica Grbić iz Višegrada za pjesmu “Znamo se mi grade” i Dragica Stojanović iz Zrenjanina za pjesmu “Mehmed pašin most”.

Kako žiri dodjeljuje sedam nagrada, treće mjesto dijele Radmila Milojević iz Paraćina za pjesmu “Vizija”, Miljana Ignjatović-Knežević iz Niša za pjesmu “Grad od duše i kamena” i Vera Jelić iz Kragujevca za pjesmu “Ljubavlju rasteš”.

Organizator konkursa Božidar Škobić rekao je da se na svakom okupljanju u Andrićgradu susreću i prepoznaju draga lica, upoznaju nova i shvataju koliko su bogatiji zahvaljujući tvorcu Andrićgrada i opštini Višegrad.

Draganić je rekao da mu ova nagrada mnogo znači jer je Andrićgrad dobio ime po nobelovcu Ivi Andriću.

- Andrićgrad je važan za istoriju, jer je u njemu utkano sve ono što vrijedi za srpski narod, a to je posebno iskazano spomenikom braći Sokolović - dodao je Draganić.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana