Требиње: Представљено стваралаштво Шћепана Алексића

Р. Ми.
Требиње: Представљено стваралаштво Шћепана Алексића

Требиње - У Народној библиотеци у Требињу приређено је књижевно вече публицисте и новинара Шћепана Алексића из Билеће на коме је представљено седам књига прозе написаних на аутентичан начин, својствен овом надареном херцеговачком аутору.

О стваралаштву Шћепана Алексића и његовом најновијем дјелу "Писма за све адресе" говорили су чланови билећке "Просвјете" и професори српског језика и књижевности Никола Баћевић и Лазар Гњато који су указали да је ријеч о дјелима која се с радошћу читају и препричавају.

Говорећи о Алексићевом књижевном опусу, Баћевић је истакао да је овај врсни писац у свом приповједачком раду описао Херцеговину и херцеговачког човјека са свим његовим карактеристикама.

- Чини ми се да на овом подручју у књижевном дјелу нико није обрадио овај крај као што је то учинио Алексић, нити ико као он познаје језик источне Херцеговине. Нико тако не влада турцизмима који су карактеристични за ово подручје и које он врло вјешто користи у дијалозима својих ликова - рекао је Баћевић.

Према његовим ријечима, иако су теме локалне, оне имају шире, општељудско значење, у чему се огледа вриједност Алексићевог књижевног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана