Требиње: Комична прича подигла завјесу

Р. Ми.
Требиње: Комична прича подигла завјесу

Требиње - Монодрамом "О глуматању", у извођењу популарног глумца Слободана Ћустића, отворен је 57. фестивал фестивала у Требињу.

Смотра најбољих овосезонских остварења драмског аматеризма из региона почела је у понедјељак увече, а Ћустићева ауторска и аутобиографска монокомедија засмијала је публику. Глумац је на духовит и аутентичан начин публици испричао најзанимљивије детаље свог касног школовања. Наступ је био увертира у сценско надметање за "Златну маску" фестивала, у оквиру којег ће се до 27. јула публици представити пет награђених позоришта из Србије, Црне Горе и БиХ.

Претходно је у Галерији Културног центра отворена изложба фото-колажа Војислава-Воје Килибарде "Стварам позориште -  испред и иза сцене", његов магистарски рад на Академији ликовних умјетности у Требињу. Поставка садржи педесетак фотографија из живота херцегновског театра, насталих у посљедњих десет година рада ове установе. Килибарда каже да је желио да представи "сопствено унутрашње позориште, далеко од драмског текста и редитељске палице".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана