Tradicija i inovacija rađa nove projekte

A. G.
Tradicija i inovacija rađa nove projekte

Banjaluka - Muzej Republike Srpske potpisao je juče u Banjaluci Sporazum o saradnji sa Etnografskim muzejom iz Beograda i Muzejom Vojvodine iz Novog Sada, što je dio projekta međumuzejske saradnje "Tradicija i inovacija".

- Cilj potpisivanja sporazuma je da jednostavnije funkcioniše saradnja sa značajnim muzejima iz Srbije, a već smo dogovorili da naša izložba "Zmijanjski vez" prvo gostuje u Etnografskom muzeju, a zatim i u Muzeju Vojvodine - rekao je direktor Muzeja Republike Srpske Miladin Savić.   

Direktor Muzeja Vojvodine Drago Njegovan ističe da je Muzej Republike Srpske jedan od njihovih važnih saradnika u promociji kulturnog nasljeđa i da ovaj sporazum podrazumijeva razmjenu stručnjaka, izložbi i zajednički nastup u trećim zemljama. Najavio je da će tokom gostovanja Muzeja Vojvodine u Bjelorusiji u jednom dijelu biti predstavljen i Muzej Republike Srpske.

U ime Etnografskog muzeja iz Beograda sporazum je potpisala direktorica ove institucije Mirjana Menković.

Predstavnici Muzeja RS u okviru ovog projekta organizovali su i okrugli sto "Škole, predškolske ustanove i Muzej - saradnici u vaspitanju i obrazovanju". Viši muzejski pedagog u Muzeju RS Nataša Nogo podsjeća da je ova kulturna institucija značajan činilac u obrazovanju i vaspitanju mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana