Традиција и иновација рађа нове пројекте

А. Г.
Традиција и иновација рађа нове пројекте

Бањалука - Музеј Републике Српске потписао је јуче у Бањалуци Споразум о сарадњи са Етнографским музејом из Београда и Музејом Војводине из Новог Сада, што је дио пројекта међумузејске сарадње "Традиција и иновација".

- Циљ потписивања споразума је да једноставније функционише сарадња са значајним музејима из Србије, а већ смо договорили да наша изложба "Змијањски вез" прво гостује у Етнографском музеју, а затим и у Музеју Војводине - рекао је директор Музеја Републике Српске Миладин Савић.   

Директор Музеја Војводине Драго Његован истиче да је Музеј Републике Српске један од њихових важних сарадника у промоцији културног насљеђа и да овај споразум подразумијева размјену стручњака, изложби и заједнички наступ у трећим земљама. Најавио је да ће током гостовања Музеја Војводине у Бјелорусији у једном дијелу бити представљен и Музеј Републике Српске.

У име Етнографског музеја из Београда споразум је потписала директорица ове институције Мирјана Менковић.

Представници Музеја РС у оквиру овог пројекта организовали су и округли сто "Школе, предшколске установе и Музеј - сарадници у васпитању и образовању". Виши музејски педагог у Музеју РС Наташа Ного подсјећа да је ова културна институција значајан чинилац у образовању и васпитању младих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана