Театру у Приједору потребна набавка тонске и свјетлосне технике

Срна
Театру у Приједору потребна набавка тонске и свјетлосне технике

Приједор - Позоришту Приједор најхитније је потребна набавка нове тонске и свјетлосне технике, као и професионалног хорског практикабла који је неопходан за одржавање свечаних академија и хорских наступа.

Наводи се ово у извјештају о раду Позоришта за 2016. годину и истиче да би се на тај начин повећао квалитет програма и створила могућност за нове садржаје.

- За реализацију ових потреба, установа посједује или спрема пројекте и у контакту је са Агенцијом за економски развој града Приједора "ПРЕДА-ПД" која ће им помоћи у проналажењу средстава - пише у извјештају.

Приједорско позориште прошле године је извело пет премијера и играло шест наслова из ранијих сезона - укупно 61 играње укључујући и осам гостовања, те било домаћин за 65 непозоришних догађаја, што је све заједно имало укупно 23.000 гледалаца. Организовало је девет представа гостујућих ансамбала које је погледало 1.765 љубитеља позоришне умјетности. И ове, као и претходних година, у Приједорском културном љету биће организована манифестација "Позориште за марку", својеврсна театарска ревија у којој улазнице за представе игране у актуелној позоришној сезони коштају једну КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана